TARISZNYA Táborok – Önkéntes jelentkezés

Davis-Peace-Project

Nyári táborunk idén kerül először megrendezésre, a Davis Peace Project amerikai ösztöndíj jóvoltából. Célunk a fiatalok különböző tanulmányterületek iránti érdeklődésének felkeltése, interaktív, a gyerekek mindennapjaihoz releváns projektek köré szerveződő oktatási módszerekkel. A tábor szerves részét képzik továbbá önismereti és szociális készségek fejlesztésére irányuló elfoglaltságok, melyek lehetővé teszik, hogy az eltérő háttérrel rendelkező gyerekek együttműködő közösséget és maradandó barátságokat alakítsanak ki.

Táborunk három részből áll. Az első két tábor egy-egy hetes napközis tábor lesz Magyarbánhegyesen (július 18-24.), illetve Mezőkovácsházán (augusztus 1-7.), ahonnan az érdeklődő gyerekek közül tizenkettőnek lehetősége adódik a harmadik táborban való részvételre is. A harmadik, tíznapos tábor Budapesten lesz, augusztus 15. és 25. között. Ide az első két tábor résztvevőin kívül az ország különböző pontjairól is várunk tizenkét részvevőt. Míg az első két táborban elsősorban hátrányos helyzetű gyerekek részvételét várjuk, a budapesti tábor célja a különböző társadalmi és anyagi helyzetű gyerekek közös foglalkoztatása.

Mindhárom tábor során a gyerekek betekintést nyerhetnek különböző tudományterületekbe, a természet- és társadalomtudományokba, alkalmazott tudományokba, matematikába, művészetekbe, irodalomba és számítástechnikába. A csapatmunkán alapuló elfoglaltságok többek közt izgalmas kísérletekből, logikai fejtörőkből, számukra fontos kérdéseket feszegető szerepjátékokból, kreatív problémamegoldást igénylő illetve alkotó foglalkozásokból fognak állni, a táborszervezők illetve meghívott előadók vezetésében. A budapesti tábor keretei között lehetőség lesz majd múzeumok és egyéb tanulmányi szempontból érdekes intézmények, mint például a Csodák Palotája, meglátogatására. A gyerekeknek lehetőségük lesz megtapasztalni, hogy a tanulás lehet érdekes, élvezetes, hasznos és olyan, ami messzire juttat. Célunk a gyerekek bátorítása és segítése a tehetségük felfedezésében és álmaik elérésében.

Az önkéntesek számára biztosítunk szállást és étkezést, illetve szükség esetén útiköltséget is Magyarországon belül. Az önkéntesektől cserébe a tábor iránt való elkötelezettséget várunk az előkészületek és ottlétük idejére. Mindegyik tábort egy félnapos tréning fogja megelőzni, amely során a szervezők is megismerkedhetnek egymással és felkészítésben vesznek részt.

Ha felkeltettük érdeklődésed, kérjük, május 4-ig töltsd ki az itt található rövid űrlapot!

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk tarisznyataborok@gmail.com címen!

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük