Mostan színes tintákról álmodom… avagy az egerszalóki demokratikus iskola

„…aktív tagjai egy közösségnek… közösen hozott szabályok… szabad játék, hogy minél több területen kipróbálhassák magukat… alkotó tevékenység… idegen nyelvek, hogy kibontakozzanak… 3D-s moziterem, virtuális valóság… komplex tudományok… szöveges értékelés”

Az egerszalóki demokratikus iskola a négy K jegyében működik – köszöni, jól: kreativitás, kíváncsiság, kooperativitás, kritikai gondolkodás.

„A demokratikus iskola egy valódi közösség. Gyerekek és felnőttek közössége, amelyben a résztvevők megtanulnak közösen dönteni és felelősséget vállalni a döntéseikért. A Horizont iskola működésének szabályait a diákok a tanárokkal együtt hozzák a heti rendszerességgel tartott iskolagyűléseken. Az egyéni szabadság ezen szabályzat önkéntes betartásával, a csoport többi tagjára való odafigyeléssel valósul meg.”

„Az oktatásban a modern technológiák és a környezettudatosság összhangjára törekszünk, mivel az iskolából kikerülve ezek a tényezők befolyásolják majd leginkább a gyerekek jövőjét. Összhangot szeretnénk az emberi kapcsolatokban is: bár a gyerekek különböző társadalmi és szociális háttérrel, eltérő képességekkel és készségekkel kerülnek hozzánk, a közösen végzett munka során sikerrel tanulják meg megérteni, elfogadni és segíteni egymást.”

http://www.horizontiskola.hu

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük