A SZOCIÁLIS ELÉGEDETLENSÉG NAPJA – Pótlékolva, cserbenhagyva!

3SZ

 

Krémer Balázs, a Szociális Szakmai Szövetség elnökének levelét egyetértőleg közöljük:

„Tisztelt Mind!

Kérek mindenkit, hogy aki tud, jöjjön el! (Az időpont a korábbihoz képest egy órával későbbre csúsztatva)

A SZOCIÁLIS ELÉGEDETLENSÉG NAPJA – Pótlékolva, cserbenhagyva!

2014. november 12., 15:30

Budapest, Széchenyi tér – Akadémia u. – Alkotmány u.

https://www.facebook.com/events/716354575101065/?ref=22

Az összefogásra nagy szükség van, és minden olyan szimpatizánsra, aki ezzel egyetért!

Háttér-információ:

A Kormány korábban ígéretet tett arra, hogy az ágazatok közötti messze legalacsonyabb (78 ezer nettó) fizetéseket valamelyest megemeli. Már majdnem alá is lett írva a sztrájkbizottsággal a megállapodás, amikor kiderült, hogy a költségvetésbe egyetlen fillérnyi többlet sem került a bérek rendezésére. Erre ismét meg lett hirdetve a demonstráció, és a sztrájk-készültség fenntartása. November 10-ére az államtitkár újból egyeztetést kért, ahol felajánlotta, hogy aláírja azt a megállapodás-tervezetet, amely még jóval a költségvetés beterjesztése előtt született, és a béremelést automatikusan 2015. január 1. utánra értelmezte, de amely tervezet a dátumot nem rögzítette. Az egyeztetésen a sztrájkbizottság csak azzal a feltétellel akarta aláírni a megállapodást, hogy az rögzíti a 2015.  január 1. dátumot is. Amire a kormányzati válasz az volt, hogy majd, esetleg 2015 közepétől – ám ennek sincsen semmi hitele, hiszen ahhoz is benne kellene lennie valahol a fedezetnek a költségvetési tervezetben.

A huzavona igazából nem érdekes, az viszont igen, hogy a Kormány tart a demonstrációtól és a sztrájktól, és a szokásos átveréses-hazudozós modorban, de egyezkedni próbál. Amiből nyilvánvalóan az következik, hogy növelni kell a nyomást – a szociális szektorban is, és máshol is. Ennek érdekében kérek mindenkit, ha úgy tetszik a Humán Platform eredeti céljainak megfelelően, hogy gyertek el minél többen.

Tudom, én is mondtam, hogy kicsit “elinfláldónak” a demonstrációk és tüntetések – és ennek ellenére, mégis! Gyertek! És, hozzatok még több mint egy embert!

Köszönöm!

Üdvözlettel:

Krémer Balázs
Szociális Szakmai Szövetség elnök”

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük