EJHA – Amnesty II. országos emberi jogi oktatási konferencia

2019. október 12., szombat, 9:30–20:30
European Youth Centre 1024 Budapest Zivatar u 1-3.

Októberben újra itt az emberi jogi nevelés egyik legnagyobb országos rendezvénye – az EJHA és az Amnesty International Magyarország közös szervezésében

Az országos konferencia célja, hogy az emberi jogi vagy demokratikus állampolgári neveléssel foglalkozó szakemberek új impulzusokat kapjanak, megoszthassák egymással tapasztalataikat, válaszokat keressenek közös dilemmákra, erősíthessék kapcsolataikat, és eszközöket kapjanak az emberi jogi nevelés terén végzett munkájukhoz. Bemutatkozik az EJHA legújabb projektje, az EjhaCKni is!

Sok szeretettel várunk idén is minden érdeklődőt – „öreg rókát” és „zöldfülűt” –, mindenkit, aki szerint a nevelés a kulcsa annak, hogy minden ember a társadalom teljes jogú tagjaként, képességeit szabadon kibontakoztatva, biztonságban és a környezetével összhangban élhessen!

Tervezett program:

9:30-10:00
Regisztráció

10:00-11:30
Az emberi jogi nevelést hogyan lehet az ifjúság minél szélesebb rétegeihez eljuttatni? – mozgalmak és más új kezdeményezések Magyarországon.
Aki mesél minderről: Miklósi László (Emberi jogok tanítása mozgalom), Milutinovits László (Európa Tanács) és Anna Surányi (EJHA – emberi jogi nevelők hálózata)

11:30-12:00
Szervezeti agora és kávészünet – emberi jogi neveléssel foglalkozó szervezetek interaktív standjai

12:00-13:30
Szakmai műhelyek I.

Emberi Jogi Barát Iskola – hogyan alakíthatjuk az iskola színtereit és kapcsolatait új irányba? (Amnesty International Magyarország)
Agresszió az iskolában – hogyan szorítható vissza és előzhető meg? (István Matkovics)
Melegség és Megismerés – Hogyan kezeljünk LMBTQ fiatalokkal kapcsolatos iskolai helyzeteket (Andrea Sztraka)
EjhaCKni – óravázlatok pedagógusoknak emberi jogi témák feldolgozásához (Anna Surányi, Noémi Lőrincz)

13:30-14:30
Ebéd

14:30-16:00
Szakmai műhelyek II.

Roma középiskolások felkészítése a velük szembeni előítéletesség kezelésére (Gábor Bernáth)
Klímakatasztrófa és közösségi cselekvés (Greenpeace Magyarország – Perger András, Nyitray Dániel)
Civil Kurázsi – emberi jogi témák iskolai órák keretében civil szervezetek bevonásával (Györgyi Kövesi)
Iskolai zaklatás, avagy bullying – kutatási eredmények és lehetséges megoldások (kerekasztal: Sokszínűség Oktatási Munkacsoport – SOM, Háttér Társaság, Békés Iskolák; P4C- Anthropolis)

16:00-17:00
Szervezeti agora

17:00-18:30
M1M Akciócsoport
playback színház

A konferenciára jelentkezni az alábbi űrlap segítségével lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVMFBiSvN7evFEQ0ArrS33NY5-8dRuvo38xAbn2uImem63dQ/viewform

Jelentkezési határidő: 2019. október 4.

Amennyiben kérdése merülne fel, keresse az EJHA koordinátorát, Juhász Verát (ejha.halozat@gmail.com) vagy az Amnesty oktatási koordinátorát, Beöthy Ádámot (beothy.adam@amensty.hu).

Részvételi díj

  • EJHA és az Amnesty tagjainak 1000 ft,
  • Nem tagoknak 3500 ft. (Kedvezmény, díjmentesség indokolt esetben e-mailben kérhető.)

Jelentkezését akkor tekintjük véglegesnek, amikor a részvételi díj megérkezik az alább megadott bankszámlára:

Amnesty International Magyarország
Számlaszám: 11706016-20818964

Kérjük, a közleménybe írja be az adott résztvevő(k) nevét és “konferencia” szót!

A szervezőkről:
Az EJHA – emberi jogi nevelők hálózata azért jött létre, hogy segítse az információáramlást és az együttműködést a magyarországi emberi jogi, demokratikus állampolgári és/vagy globális neveléssel foglalkozó szakemberek és szervezetek között.

Az Amnesty International Magyarország emberi jogi oktatási programjának célja az, hogy segítse a gyerekeket, szülőket és pedagógusokat abban, hogy a világra nyitott, az emberi jogokat tisztelő generációk nőjenek fel Magyarországon. Az emberi jogi oktatás tudásról és hozzáállásról is szól, a célunk, hogy az egyéneket és közösségeket is felvértezzük olyan eszköztárral, hogy magukért és másokért is ki tudjanak állni.

További információk az EJHA hálózatról az EJHA weboldalán találhatók: www.ejha-halozat.hu, az Amnesty International Magyarország oktatási programjáról pedig itt: https://oktatas.amnesty.hu/

[A programváltozás jogát fenntartjuk]

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük