Tűrhetetlennek tartjuk – Állásfoglalás

stop

Állásfoglalás                                                                 

Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
a meg nem gondolt gondolat…

Az utóbbi hónapok kormányzati intézkedései miatt a Fidesz népszerűsége, elfogadottsága rohamosan csökken. Még azok nagy része is csalatkozott, akik 2010-ben reményeik megvalósulását várták az új kormánytól.

Az életünk minőségét, a szabadságjogokat mérő nemzetközi összehasonlító listákról hazánk helyzetének fokozatos romlását olvashatjuk le.

Az USA által kitiltott, kormányzathoz közel álló tisztségviselők ügye, a sorozatos pénzügyi botrányok, az EU pénzcsapjainak a közbeszerzési eljárások szabálytalansága miatti részleges elzárása mind a kormány bűnös nemtörődömségére, ha ugyan nem érintettségére, bűnrészességére utalnak.

Eközben a kormány továbbra sem az ország helyzetének jobbítására törekszik, hanem – hatalma megszilárdítása érdekében – életünk minden területét igyekszik maga alá gyűrni, gyermekeinkből alattvalót akar formálni, és mindennapi életünk alakításába is beleszól.

Ebben persze nincs újdonság, minden autokratikus hatalom így működik.

Tűrhetetlennek tartjuk,

hogy a kormánypártok szavazóbázisának, szimpatizánsai számának rohamos csökkenése arra indította a rezsim stratégáit, hogy a figyelmet a botrányokról úgy terelje el, hogy a közbeszédet az emberek legalantasabb, legprimitívebb ösztöneit élesztgetve a halálbüntetésről és a lakosság számára alig is érezhető bevándorlási kérdésről indítson vitát. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy a kormány csillapítás helyett gerjeszti a gyűlöletbeszédet, jobb sorsra érdemes emberekben a gonoszságot, a bűnbakkeresés ősi igényét éleszti fel, holott ennyi energiával nem a múltján kesergő, hanem a jelenében virágzó országot teremthetne.

2015. május 12.

B. Molnár Béla
Kiss Anikó
Kürti Judit
Lázár Júlia
Nagy Emília

 

 

 

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük