Tanítás a 21. században konferencia

modern-iskola

 

Nádori Gergely üzenete az eseményhez: Készül egy ilyen konferenciasorozat. Talán a mostani oktatáspolitikának nem annyira kedvesek a témák (tudásépítés, kollaboráció, 21. századi tanulás), de a világban azért sokan beszélnek ilyesmikről. Gyertek el, ha tudtok!

A részletek idekattintva olvashatók.

Ízelítőül néhány mondat:

Ingyenes konferencia és műhelymunka pedagógusoknak 

Ön is szeretné megtanítani diákjainak mindazt, amivel boldogulni tudnak? Kommunikáció, közös munka, kreativitás – IKT eszközök hatékony használata – ezeket a készségeket szeretné fejleszteni tanítványainál? Ön is szeretne fejlődni ezekben?

A félnapos, kreditpontot is érő konferencia célja, hogy olyan, a tanítási gyakorlatban használható eszközöket adjon a tanároknak, amelyekkel felkészíthetik diákjaikat a 21. század kihívásaira.

A konferencia látogatása 5 továbbképzési kreditpontot ér a tanárok számára, valamint megkaphatják a Microsoft nemzetközileg is elismert Windows in the Classroom képzésének tanúsítványát.


A konferencia programja:

Iskola a 21. században (plenáris előadás, 30’)
Milyen kihívásokkal kell szembesülnie az iskolának és a tanároknak a 21. században? Hogyan adhat versenyképes tudást az iskola egy gyorsan változó korban? Előadó: Nádori Gergely, tanár, tanarblog.hu

A pedagógia nagyágyúi (plenáris előadás, 75’)
Három inspiráló, rövid videóban mutatjuk be, miként vélekednek a modern iskoláról korunk jelentős pedagógiai gondolkodói. Az egyes videókat rövid megbeszélés követi.

Műhelymunkák (egyenként 30’ – kis csoportokban)

A) Tanulástervezés a 21. században
A műhelymunka résztvevői megismerkedhetnek a  21. századi tanulási dizájn – “21CLD” (21.Century Learning Desing) rendszerrel, amivel maguk értékelhetik tanári munkájukat 21. századi képességek szempontjából. A bemutatott eszköz segítséget ad ahhoz, hogy saját módszertanukat fejlesszék.

B) Interaktív  szoftverbemutató
Bemutatjuk a Microsoft oktatásban használható, ingyenesen elérhető szoftvereit. A gyakorlati bemutató során a résztvevők megismerkedhetnek képszerkesztő, filmvágó, jegyzetkészítő és még sok más alkalmazással, amiket ki is próbálhatnak.

C) Jó gyakorlatok – IKT az oktatásban
A műhelyfoglalkozáson a résztvevők a mindennapi oktatási gyakorlatukba könnyen beemelhető jó gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg. Hogyan használhatjuk a mindenki által elérhető IKT (információ- és kommunikációs technológiai) eszközöket arra, hogy színesebbé, hatékonyabbá, tanár és diák számára egyaránt élvezetesebbé tegyük a tanítást?

Időpontok és helyszínek:

  • Győr – Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, 2014. április 28., hétfő, 14–18 óra között
  • Debrecen – MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, 2014. május 21., szerda, 14–18 óra között
  • Pécs – Zsolnay Kulturális Negyed, 2014. május 28., szerda, 14–18 óra között

Regisztrálok az eseményre

 

 

 

 

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük