Ösztöndíjfelhívás – UWC Magyarországi Egyesülete

Kétéves külföldi ösztöndíjpályázat a 2018-2020. időszakra

Egy nagyszerű lehetőség jó képességű és emberileg rátermett diákok számára. Hátrányos helyzetű diákoknak is elérhetők a United World Colleges ösztöndíjai. A United World Colleges mozgalom a világ különböző pontjain, öt földrészen jelenleg 17 iskolát működtet. Egy-egy iskolában kb. kétszáz, különféle nemzetiségű diák él és tanul együtt két éven keresztül. Az iskolák alapvető célja a kultúrák találkozásának elősegítése. A kétéves képzés során a diákok Nemzetközi Érettségit szereznek.

[…]

A sokféleség, bármiféle másság tisztelete és elfogadása, a globális problémák megjelenítése a tanórákon és azokon kívül rendkívüli segítség abban, hogy a diákok érett, önálló, kritikusan gondolkodó, a világ problémái iránt érdeklődő és elkötelezett fiatal felnőttként hagyják el az iskolát. A közösségi élet rendkívül intenzív, a diákok életre szóló élményekkel és barátságokkal gazdagodnak.

[…]

Az oktatás és a közösségi élet angol nyelven folyik. A jelentkezésnek nem feltétele a magas szintű angol nyelvtudás, azt a diákok menet közben is megszerezhetik.

Az ösztöndíjakra a jelenleg 10. vagy 11. évfolyamra járó diákok pályázhatnak. 

Az ösztöndíjakat az iskolák ajánlják fel a nemzeti bizottságok számára. Az UWC Magyarországi Egyesülete a nekünk felajánlott ösztöndíjakat pályáztatja meg.

Az ösztöndíj magában foglalja a tandíjat, a szállás, napi háromszori étkezés és az alap orvosi ellátás költségét, valamint a Nemzetközi Érettségi vizsgadíját.

A pályázók válogatása során az anyagi helyzet nem szempont, ezt csak az ösztöndíjak odaítélése után vizsgáljuk.

A fent ismertetett ösztöndíjak ebben az évben Európába, Észak-Amerikába és Ázsiába szólnak. Létezik ezen felül célzottan a hátrányos helyzetű fiataloknak meghirdetett ösztöndíj is.

Honlapunkon tovább tájékozódhatsz az UWC mozgalomról, magyar egyesületünkről, diákjaink élményeiről illetve a pályázás feltételeiről és módjáról.

A részletes felhívás itt olvasható.

 

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük