A Mozaik Kiadó vezetője beolvas a tankönyves miniszteri biztosnak

index

Joób Sándor cikke 2014. 04. 16-án jelent meg.

Néhány fontos bekezdés a cikkből (- az Admin kiemelése):

„Reményfy Tamás, a Mozaik Kiadó vezetője több ponton cáfolta Hegedűs István, tankönyvellátásért felelős miniszteri biztosnak az Indexen kedden megjelent állításait.”

„A szűkített listából való rendeléssel a szülőket valójában jórészt állami könyvek megvásárlására kötelezik még abban az esetben is, ha a gyermek pedagógusa azokat szakmailag nem tartja megfelelőnek.

Ebben az esetben a szülő azt sem várhatja majd el az iskolától, hogy a gyermek számára a lehető legmagasabb színvonalú oktatást biztosítsák.”

„A kiadók már 2012 decemberében minden erőfeszítést megtettek azért, hogy az 1., 5. és 9. évfolyamon az új kerettanterv szerint határidőre átdolgozzák a könyveiket. 2013. nyarától ugyanezt megtették rohamtempóban a 2., 6. és 10. évfolyamos könyvekkel, amelyeket be is nyújtották jóváhagyásra. 2013. decemberében azonban egy hatalmas pofont kaptak a kormányzattól, amikor a december 15-én beterjesztett, és két nap alatt sebtében elfogadott új tankönyvtörvénnyel minden demokratikus normát megsértve, a folyamatban levő tankönyvvé minősítési eljárásokat 2014. január 1-jei határidővel leállították.

Reményfy Tamás közlése szerint ezekből következően éppen a kormányzat akadályozta meg szándékosan egy sor új kerettantervi könyv jóváhagyását.”

A teljes cikk idekattintva olvasható

 

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük