Meghívó

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT A HÍVATLANUL HÁLÓZAT 2. PLENÁRIS ÜLÉSÉRE JANUÁR 18-ÁN, SZOMBATON, de. 10-től kb. du. 4-ig.

Helyszín: BERZSENYI Gimnázium (köszönjük!): Bp., XIII. Kárpát utca 49-53. Gyalog öt perc a hármas metró Dózsa György úti megállójától (a Duna felé az első trolimegállóig gyalog, vagy egy megálló 75-ös trolival). A Jászai felől is megközelíthető a 75-sel. Kérjük, mindenki hozzon annyi enni- és innivalót, amennyire szüksége van + még egy kicsit. Pogácsa, sütemény, saláta, ásványvíz jöhet. Abból lakomázhat mindenki kedvére, amit együtt összehozunk.

Eddig próbálkoztunk, jól-rosszul. Most derül ki, ezen a várhatóan zilált tavaszon, mire vagyunk képesek. Kérem azokat, akik túl idealistának és azokat is, akik túl radikálisnak tartják a csoportot, tegyenek javaslatokat arra, ők mit és hogyan szeretnének.

A plenáris ELSŐ része a PROBLÉMAFELVETÉSé és a MEGOLDÁSI JAVASLAToké. Segítségnek: Nahalka István vállalkozott a lehetetlenre, a rendelkezésére álló néhány nap alatt véleményezte az EMMI 2020-ig érvényes fejlesztési stratégiáját, olvasható itt:http://hivatlanul.com/nahalka-istvan-velemeny-kozneveles-fejlesztesi-strategiarol/ és itt: http://www.tanszabadsag.hu/blog/
Az eddigi visszajelzések alapján szó esik majd az utazó pedagógusok (gyógypedagógusok), a szak- és felnőttképzés problémáiról, a tanulói ill. gyermekjogokról.

JANUÁR 25-én du. 3-kor TÜNTETÉSt szerveznek a diákok, a TÉGY A SZABAD OKTATÁSÉRT mozgalom, ott leszünk, terjesszük az esemény hírét (https://www.facebook.com/events/1394379910811735/?ref=22), a plenárison szavazunk a szónok személyéről.

Aki előterjesztést szeretne tenni, illetve javaslata, kérése van, kérem, jelezze a hivatlanul@googlegroups.com címen vagy a honlapunkra (www.hivatlanul.com) írott üzenetben. 17-én (addig 10 nap áll rendelkezésre) összegzem a javaslatokat és kiteszem a javasolt napirendet, amit természetesen a plenáris szavazással véglegesít.

A MÁSODIK részben – szándékaink szerint az SZMSZ-t véglegesítjük. Felkérésünkre, más hálózatok születésekor zajló, sok órás viták tapasztalatait felhasználva még szeptemberben írta Komjáthy Anna és Kováts Borbála.
https://www.dropbox.com/s/oqiwlpx4cv7qiah/Hívatlanul%20%20SZMSZ%20javaslat.pdf

Az első plenárison időhiány miatt csak a döntéshozatalra vonatkozó két bekezdését fogadtuk el. A rendelkezésre álló 10 nap alatt kérünk szövegszerű módosításokat attól, aki ezt szükségesnek látja, hogy helyben már csak szavazni kelljen a javasolt szövegváltozatokról. A javaslatokat Komjáthy Anna és Kürti Judit várja.

A HARMADIK részben a facebook, a honlap, a hálózatépítés (helyi összekötők) hatékonyabbá tételének módszereit beszélnénk meg (javaslatokat, konkrét felajánlásokat kérünk!)

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük