Jogi kisokos, avagy letilthatja-e az igazgató a tantestületi csatlakozást, illetve infók a sztrájk lehetőségeiről

paragrafus_kicsi

Az igazgató a nevelőtestület egy tagja, nem tilthatja meg a csatlakozást, mert a nevelőtestület a döntéseit egyszerű szótöbbséggel (50%+ 1 fő) hozza meg. Az intézmény nevéhez hozzá kell írni, hogy nevelőtestület, és nem tehet semmit az igazgató. Ha mégis tesz, akkor azt nyilvánosságra kell hozni, ahogy a szegediek is tették, írni a KLIK elnökének, vagy a miniszternek nyílt levelet.

Sztrájk: előfordulhat, hogy ismét bíróságon köt ki az ügy, vagy pedig a korábbi, KLIK-kel kötött megállapodást tekintik még elégséges szolgáltatásnak, ez tankerületenként egy-egy, felügyeletre kijelölt intézmény lenne. Ezzel már kemény sztrájk szervezhető. A sztrájk alatt a sztrájkolóknak a munkahelyen kell lenniük az elrendelt benntartózkodás idejére, a többi variáció, hogy ott milyen események zajlanak (különböző gyűlések, az helyi döntés kérdése).

A még elégséges szolgáltatásról szóló megegyezés előtt tárgyalások alatt egy alkalommal legfeljebb kétórás figyelmeztető sztrájk tartható (http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98900007.TV)

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük