Jelentkezési felhívás: Iskola Verzió hírek – megújult az ingyenes filmprogram

Kedves tanárok, kollégák!

Lelkesedéseteknek köszönhetően az Iskola Verzió elindulása óta 600 középiskolás vett részt ingyenes oktatási programunkban. A diákok és a tanárok visszajelzései alapján megerősítést nyert meggyőződésünk, miszerint a kreatív dokumentumfilmek új és hasznos eszközei a világ megismerésének. Tapasztalataink igazolják, hogy a program nyújtotta kb. 2 órás foglalkozás könnyen iskolai keretek közé illeszthető, akár nemzetközi emléknapokon (pl. Föld napja, Nemzetközi klímaváltozási akciónap, a Down-szindróma világnapja stb.) akár tanórákon, a történelemtől kezdve a vizuális médián át az etikáig – a kiválasztott film témájának megfelelően.

A filmekkel kapcsolatos újdonság, hogy némelyikük filmklubos körülmények között is vetíthető, nem csak iskolai keretek között: A mi iskolánk, A punk-szindróma, Sonita, Thule Tuvalu, Tititá.

Szeretnénk folyamatosan fejleszteni a programot, ezért két új alkotással bővítettük a választható filmek listáját. Legújabb filmjeink a tavaly novemberi filmfesztiválunkon már sikerrel szerepeltek, és úgy gondoljuk, hogy sokrétűbbé, gazdagabbá teszik az eddigi kínálatot és kifejezetten tanulságosak a középiskolás korosztálynak. A Várakozás című dán film egy a családjával Európában menekültként élő afgán lány története, a #jóttenni pedig az önkéntesség és az önkéntes turizmus jelenségét járja körbe egy dél-afrikai példán keresztül.

Annak érdekében, hogy még könnyebbé tegyük a választást és a filmekkel való munkát, bevezettünk néhány praktikus újítást:

  • elkészült a vetítéseket követő beszélgetésekhez egy sorvezető, amit megtaláltok a megújult honlapunkon. A filmenként néhány oldalas segédanyag a néző friss filmélményére alapozó kérdésekkel és hasznos információkkal járul hozzá a feldolgozáshoz, a dokumentumfilmes műfaj megismeréséhez és a különböző társadalmi ügyek iránti érzékenyítéshez;
  • a vetítésetek népszerűsítésére nyomtatható posztereket is találtok a honlapunkon;
  • valamint a továbbiakban egyszerűbben tudtok jelentkezni, együttesen az online jelentkezési lap kitöltésével és az ugyanitt letölthető felhasználási szerződés beküldésével. Visszaigazolás és mindkét dokumentum beérkezése után küldjük el nektek a filmeket, így garantálva a jogszerű felhasználást.

A program továbbra is teljesen ingyenes, mindössze egy rövid, online beszámoló lap kitöltését kérjük az esemény lezajlását követően, elsősorban adminisztrációs célból, de örömmel fogadjuk megjegyzéseiteket, tanácsaitokat is.

A filmek feldolgozásához személyes segítséget is kérhettek, tapasztalt kollégáink örömmel vesznek részt a vetítést követő beszélgetéseken. A Verzió-moderátor meghívására való igényeteket a jelentkezési lapon jelezhetitek.

Nézzétek meg a programról készített rövid videóajánlónkat valamint az elérhető filmek előzetesét.

Ha támogatni szeretnétek az Iskola és Diák Verzió programokat, az 17EGYSZA elnevezésű űrlapon május 22-ig egyszerűen rendelkezhettek adótok 1%-áról. Hozzájárulásotok – a filmek jogdíjához, feliratozási költségeihez, a moderátori tevékenység biztosításához, a segédanyag grafikai és nyomdai munkálatainak kiadásaihoz – lehetővé teszi, hogy több ezer diák emberi jogi és vizuális kultúra oktatását színesítsük a hazai középiskolákban.

Adószámunk: 18187393-1-42

További információt az adó 1% felajánlásról a honlapunkon olvashattok.

Sok sikert a tavaszi vetítésekhez, bármilyen kérdéssel nyugodtan keressetek minket!
Szép napokat kíván a Verzió csapata!

VERZIO Documentary Film Festival
H-1051 Budapest, Arany Janos 32
tel + 36 1 327-3250
www.verzio.org

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük