A Hívatlanul Hálózat márciusi programjából

 plakát

Két fórumot szervezünk márciusban (PÉLDAÉRTÉK címmel Civilek Oktatási Fórumát, Jó gyakorlatok: együttnevelés címmel pedig folytatjuk a Gyermekvédelem–gyerekjogok sorozatunkat), melyekre minden érdeklődőt szeretettel várunk. (Helyszín, időpont később, ugyanitt.)

PÉLDAÉRTÉK címmel Civilek Oktatási Fórumát szervezzük március 7-re.

Értéket akarunk őrizni és jó példákat megmutatni. Az a célunk, hogy előbb a szakmával tisztázzuk, majd a társadalom minél szélesebb rétegeinek megmutassuk nem csak azt, hogy mit gondolunk a gyerekeink jövőjéről és neveléséről, hanem azt is, hogy mit miért gondolunk úgy. Szeretnénk meghallgatni mások véleményét, és együtt kidolgozni egy XXI. századi oktatási modell alapjait, konszenzusos minimumprogramját, amely tiszteletben tartja a gyermek jogait, az emberi méltóságot, a tudás és a tanulás szabadságát.

Az esemény házigazdája az MPT Gyermekérdekek Szakosztálya – Korczak Műhely.

A szervezők eddig készült anyagait (HAT-OHA alapelvek, AGÓRA tézisek, Hívatlanul alapdokumentum) a megadott linkeken olvashatjátok:

http://www.tanszabadsag.hu/blog/oktataspolitikai-alapelvek/
http://oktatoihalozat.hu/kuldetesnyilatkozat/
http://agoraoktatas.hu/ertekek/
http://agoraoktatas.hu/tezisek/
http://hivatlanul.com/civil-vadirat-sajtotajekoztato-teljes-videoanyaga/
http://hivatlanul.com/hivatlanul-alapdokumentuma/

Mivel együttgondolkodásra kértünk, ezért kiindulásnak szánt munkaanyagunkban (http://prezi.com/hetfopnadibm/?utm_campaign=share&utm_medium=copy) elsősorban kérdéseket teszünk fel.

Mindenkit szeretettel várunk!

Hívatlanul Hálózat

Hálózat a Tanszabadságért

***********

 2. Szeretettel meghívjuk 2015. március 28-án (szombaton) tartandó gyermekvédelmi fórumunkra.

A fórum témája: Jó gyakorlatok: együttnevelés.

Az együttnevelés (inklúzió) – a tapasztalatok szerint – a kiemelkedő tehetségtől az SNI-s diákig mindenki számára hasznos, ezért a létező, továbbadható jó gyakorlatokat kívánjuk közkinccsé tenni.

(Háttér: A HÍVATLANUL Hálózat 2014 őszén elindított egy gyermekvédelmi-gyermekjogi fórum sorozatot. Az első alkalommal a gyermekbántalmazásról beszéltünk: https://www.youtube.com/watch?v=7rJoUcPua6Q&feature=youtu.be)

A fórum céljai:

1) szeretnénk a fenti témában minél több különböző tapasztalatot (annak nehézségeivel együtt) bemutatni a nyilvánosságnak, mert véleményünk szerint ezzel is csökkenthetjük az előítéletességet és rasszizmust,

2) lehetőséget adni a pedagógusoknak, hogy megismerjék azokat a modelleket, amelyekből saját munkájukban meríthetnek, inspirációt nyerhetnek, illetve a poszterkonferencia részben személyes kapcsolatokra is szert tehetnek.

A fórum fő témája az együttoktatás (rendszeren belüli és rendszeren kívüli folyamatos tevékenységek – óvodai, iskolai és iskolán kívüli foglalkozások, piciktől a kb. 16-18 évesig). Mivel egységben gondolkodunk, az oktatáshoz elengedhetetlenül kapcsolódik az esély- és munka(hely)-teremtés, ezek szervezése, közösség- és településfejlesztés is. Olyan, a településeken nem rendszeres tevékenységeket, csoportokat is felkérünk bemutatkozásra, amelyek más eszközökkel segítik ugyanezt a célt (színházi csoportok, krízishelyzetekben segítők stb.).

Elmaradt regisztrációt, visszajelzést, javaslatokat a hivatlanul@hivatlanul.com címen várunk.

HÍVATLANUL Hálózat

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük