A Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány foglalkozásai

Kedves Csoporttagok!

A Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány idén is meghirdeti foglalkozásait. Az alapítvány célja, hogy közvetítse az emberek egymás iránti tiszteletének, és a kultúrák közti párbeszéd fontosságának üzenetét. Hiszünk abban, hogy a gondolkodó és a kulturális sokszínűségre nyitott fiatalság legyőzheti az előítéletességet és a kirekesztést.

A több mint 10 éves Haver Informális Zsidó Oktatási Közhasznú Alapítvány iskolai órák keretében informális oktatási eszközökkel tart gondolatébresztő foglalkozásokat középiskolákban és felsőoktatási intézményekben a zsidóságról: vallásról, identitásról, hagyományról, a magyarországi zsidóság múltjáról és jelenjéről. Haver Alapítvány – a zsidó hagyományokhoz híven – kérdésekkel igyekszik a hallgatóságát inspirálni. Interaktív foglalkozásainkat az informális oktatás eszközeivel vezetik felkészült önkéntes oktatóink.

Külön felhívnánk a figyelmüket a Haver Alapítvány és az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány közös, pedagógusoknak szóló érzékenyítő programjára, mely lehetőséget teremt a résztvevők számára a zsidóságról, a cigányságról és úgy általában a kisebbségi létről érthető és könnyen hozzáférhető módon, személyes történeteken keresztül beszélgetni, valamint módszertani és gondolkodásbeli segítséget nyújt az előítélet­mentes gondolkodásra és a nyitottságra való nevelés terén. haver.hu/programjaink/egyeb-programjaink

Programjainkról további információt a www.haver.hu weboldalon találhat.

Az alapítvány valamennyi programja díj- és térítésmentes. 90 perces foglalkozásaink integrálhatók mind a történelem, mind a társadalmi és állampolgári ismeretek, mind pedig az etika tantárgyak és tanegységek oktatásába. Ha alapítványunk, valamint az általunk kínált programok felkeltették érdeklődését, az alábbi telefonszámon és email címen veheti fel velünk a kapcsolatot.

Dés Júlia
julia.des@haver.hu
+36 30/222-5559

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük