szadeli

Létrehozott fórum témakörök

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Válasz neki: Bojkott a pedagógus kar ellen #822
  szadeli
  Felhasználó

  A Kar, melynek szeptember 1-től, azaz létrejötte előtt automatikusan tagja minden pedagógus, aki az állam vagy az önkormányzat alkalmazásában áll, köztestület. Törvény szerint a köztestületet az illetékes miniszter felügyeli, döntéseit megvétózhatja. Elvben “alulról ” építkezik, ezért lehetne még mindig megakadályozni a létrejöttét. Ha nincs szavazó és nincs jelölt, nincs testület sem. Kíváncsi vagyok, hogyan lehet valakit szavazásra kényszeríteni.
  A szabályozás eredménye várhatóan az lesz, hogy 1. a kormány csak a karral fog tárgyalni a pedagógusokat érintő döntésekről, 2. az igazán represszív szabályokat és döntéseket a kar fogja meghozni.

  Régebbi anyagok, cikkek:
  Korporációs rendszer: A fasiszta hivatásrendi, szakmai szervezetekre épülő társ. berendezkedés. A fasiszta állam a szakszervezetek felszámolásával egy-egy szakma tőkéseit, munkásait, tisztviselőit egy, ún. hivatásrendi szakszervezetbe tömörítette azzal a céllal, hogy ezzel az érdekközösség és együttműködés látszatát keltse az osztályharc helyett. A korporációs rendszer létrehozása először Olaszországban sikerült 1927-ben, amelynek példáját egy sor fasiszta ország (pl. Portugália, Spanyolország stb.) követte. Mo.-on a szakszervezetekbe tömörült munkások sikeresen ellenálltak 1933 után Gömbös Gyula miniszterelnök hasonló próbálkozásának. Forrás: http://www.kislexikon.hu/korporacios_rendszer.html#ixzz2UqovwYz3%5D

  http://hvg.hu/velemeny/20130514_Iskolaallamositas_pedagogusallamositas

  http://atv.hu/videotar/20130515_a_pedagogus_karrol_targyal_a_koznevelesi_tanacs

  Az állami alkalmazottak számára kialakítandó etikai kódexek elkészítéséhez használandó alapanyag, útmutató:

  http://www.kormany.hu/download/4/d5/c0000/Etikai_kovetelmenyekrol_Zold_Konyv_%20tarsadalmi_egyeztetesre.pdf

  Válasz neki: Bojkott a pedagógus kar ellen #821
  szadeli
  Felhasználó

  Kedves Érdeklődők!

  Itt várjuk a hozzászólásokat, javaslatokat. Míg nem kerül ki az oldal elejére, itt írom, a kezdéshez ki-ki kattintson a regisztrációra, a megjelenő ablakban – biztonsági okokból – a felhasználónév és a jelszó helyére is a wp betűket írja be, ekkor jelenik meg a valódi regisztrációs ablak.

  Lázár Júlia

  Válasz neki: Ötletek az oldalhoz #102
  szadeli
  Felhasználó

  Lesznek képek, linkek, jogtár, meg amit még akartok és józan megfontoláson alapszik. És Főoldal is lesz, ha egyszer ráérek megírni, onnantól az alapdokumentum is átkerül egy “Dokumentumok” mappába.
  Kösz, Petya, hogy elindítottad, várjuk a további véleményeket.
  LJuli

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3