Bojkott a pedagógus kar ellen

Főoldal Fórumok Küzdőtér Bojkott a pedagógus kar ellen

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #820
  hivatlanuladmin
  Adminisztrátor

  Aki úgysem regisztrál, nem akar-e bojkottot hirdetni a Nemzeti Pedagóguskar ellen? Nagy kérdés, ki /mi legitimálja a Kart. Akar-e a szakma legitimálni egy hivatásrendet? Ha nem, mi lehet ennek a leghatékonyabb módja? Véleményeket várunk ide, a honlap Küzdőtér rovatába. Ehhez persze előbb ajánlatos tanulmányozni a részleteket:
  http://hivatlanul.com/category/jogtar/

  #821
  szadeli
  Felhasználó

  Kedves Érdeklődők!

  Itt várjuk a hozzászólásokat, javaslatokat. Míg nem kerül ki az oldal elejére, itt írom, a kezdéshez ki-ki kattintson a regisztrációra, a megjelenő ablakban – biztonsági okokból – a felhasználónév és a jelszó helyére is a wp betűket írja be, ekkor jelenik meg a valódi regisztrációs ablak.

  Lázár Júlia

  #822
  szadeli
  Felhasználó

  A Kar, melynek szeptember 1-től, azaz létrejötte előtt automatikusan tagja minden pedagógus, aki az állam vagy az önkormányzat alkalmazásában áll, köztestület. Törvény szerint a köztestületet az illetékes miniszter felügyeli, döntéseit megvétózhatja. Elvben “alulról ” építkezik, ezért lehetne még mindig megakadályozni a létrejöttét. Ha nincs szavazó és nincs jelölt, nincs testület sem. Kíváncsi vagyok, hogyan lehet valakit szavazásra kényszeríteni.
  A szabályozás eredménye várhatóan az lesz, hogy 1. a kormány csak a karral fog tárgyalni a pedagógusokat érintő döntésekről, 2. az igazán represszív szabályokat és döntéseket a kar fogja meghozni.

  Régebbi anyagok, cikkek:
  Korporációs rendszer: A fasiszta hivatásrendi, szakmai szervezetekre épülő társ. berendezkedés. A fasiszta állam a szakszervezetek felszámolásával egy-egy szakma tőkéseit, munkásait, tisztviselőit egy, ún. hivatásrendi szakszervezetbe tömörítette azzal a céllal, hogy ezzel az érdekközösség és együttműködés látszatát keltse az osztályharc helyett. A korporációs rendszer létrehozása először Olaszországban sikerült 1927-ben, amelynek példáját egy sor fasiszta ország (pl. Portugália, Spanyolország stb.) követte. Mo.-on a szakszervezetekbe tömörült munkások sikeresen ellenálltak 1933 után Gömbös Gyula miniszterelnök hasonló próbálkozásának. Forrás: http://www.kislexikon.hu/korporacios_rendszer.html#ixzz2UqovwYz3%5D

  http://hvg.hu/velemeny/20130514_Iskolaallamositas_pedagogusallamositas

  http://atv.hu/videotar/20130515_a_pedagogus_karrol_targyal_a_koznevelesi_tanacs

  Az állami alkalmazottak számára kialakítandó etikai kódexek elkészítéséhez használandó alapanyag, útmutató:

  http://www.kormany.hu/download/4/d5/c0000/Etikai_kovetelmenyekrol_Zold_Konyv_%20tarsadalmi_egyeztetesre.pdf

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Be kell jelentkezni a témakör megválaszolásához.