„Civilek a költségvetésről” projekt – a Költségvetési Felelősségi Intézet sajtóközleménye

KFIB_logo

Csatolva közöljük „Civilek a költségvetésről” projekt sajtóközleményeit és az eddig nyilvánosságra hozott két anyagát (Polgárok költségvetése 2015, melyet a Center for Budget and Policy Priorities támogatásával a Költségvetési Felelősségi Intézet készített, illetve A köznevelés helyzete a 2016-os költségvetésben című anyagot – készítette a Roma Education Fund és a PDSZ).

„A költségvetés számai és irányvonalai alapjaiban határozzák meg hazánkban a társadalmi és gazdasági környezetet, ezen belül pedig számos szakpolitikai terület fejlődését. Ezért a most elinduló „Civilek a költségvetésről” projekt célja, hogy a lehető legtöbb döntéshozóhoz és választópolgárhoz eljusson a résztvevő civil szervezetek szakmai véleménye a kormány 2016. évi költségvetési törvényjavaslatáról, és így befolyásolja annak végleges tartalmát.


A kormányzati átláthatóság, az energetika, a környezetvédelem a lakhatás és az oktatás ügyében, valamint a szegénységben élő emberek, a romák, a nők és a gyerekek érdekében megszólaló szervezeteknek szakvéleményük kialakításához – a Nyílt Társadalom Intézet támogatásával – a Költségvetési Felelősségi Intézet nyújt segítséget. Amennyiben a parlamenti menetrend ezt lehetővé teszi, az elemzéseket a résztvevők a költségvetés általános vitájának megkezdése előtt fogják közzé tenni közös sajtótájékoztató keretében, a projekt honlapján (www.feleloskoltsegvetes.hu) és a partner szervezetek online kommunikációs csatornáin. A széleskörű terjesztés érdekében a projekt # alapú közösségi médiakampányt fog folytatni, melynek kulcsszava a #költségvetés2016.

Az álláspontjaik között esetlegesen felmerülő véleménykülönbségek ellenére a szervezetek elismerik egymás létjogosultságát és jó szándékát.

A résztvevők szándéka szerint a projekt ezután minden évben egyre több témával és résztvevővel meg fog ismétlődni a mindenkori költségvetési törvényjavaslat parlamenti benyújtásához kapcsolódva.

A projektben részt vevő szervezetek:

Átlátszó.hu Oknyomozó Újságíró Központ
Energiaklub
Esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek
Gyerekesély Egyesület
Habitat for Humanity Magyarország
JÓL-LÉT
K-monitor
Levegő Munkacsoport
Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség
Magyar Üzletasszonyok Egyesülete
Magyar Szegénységellenes Hálózat
Oktatói Hálózat
Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete
Roma Education Fund
Romaversitas Alapítvány
Társaság a Szabadságjogokért

Budapest, 2015. április 29.”

Sajtóközlemények:

Sajtóközlemény1

Sajtóközlemény2

Sajtóközlemény3

Dokumentumok:

Polgárok költségvetése 2015

A köznevelés helyzete a 2016-os költségvetésben

Sajtóban megjelent:

http://vs.hu/gazdasag/osszes/amit-kutatva-sem-talalunk-a-napokon-belul-vegleges-koltsegvetesben-0618

A projekt honlapja:

http://feleloskoltsegvetes.com/

 

 

 

 

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük