A Hír TV elképesztő eljárása – Nagy Emília beszámolója

Nagy Emilia2

A HÍR tv eljárása, avagy hogyan keverjünk valakit kabátlopási ügybe – két üzenet Nagy Emíliától, a HAT–Hívatlanul–OHA közös szónokától (Közfelháborodás napja)

1.

„Sziasztok!

1 órája vonult el az iskolánkból a HírTV.

Engedélyük nem volt, engem kerestek, riportot szerettek volna velem készíteni.

Már előtte az egyik igh. megpróbálta feltartóztatni őket, mondván, hogy nincs engedélyük, de csak azt érte el, hogy kamera nélkül benyomult Juhász Annamária az “irodámba”. Azt, hogy a kamera kívülről, az ajtórésen keresztül vett-e, nem volt alkalmam megnézni, mert körülöttem kb. 15 gyerek nézte a dolgozatát…

Megpróbálom leírni, mi történt (a gyerekek bizonyára ki tudnának egészíteni):

»– Juhász Annamária vagyok a HírTv-től, szeretnénk egy rövid riportot készíteni önnel.

– Van erre engedélyük? Ez itt egy állami fenntartású iskola.

– És ha magánemberként kérdeznének?

– Miért kérdeznének engem magánemberként, hiszen nyilván nem magánemberi mivoltomban találtak rám, hanem a fellépésem miatt, amit nem mint magánember tettem, hanem 3 szervezet nevében léptem a színre.

– És mint magánember nem nyilatkozna?

– Jól értettem, hogy a HírTv-től jöttek?

– Igen.

– Akkor semmiképpen sem.

– Miért?

-Egyrészt azért, mert már mindenki tudja, aki szeretné, hogy a nyilatkozatok tartalmát éppen ellenkezőjére fordítják (itt a riporternő gúnyosan mosolygott), másrészt azért, mert ha csak azt tapasztalom, amit most önökből látok, akkor az jut eszembe, hogy – bár nem értek a sajtóetikához – az önök fellépése súlyosan beleütközik a sajtóetikába.

De ilyen nehéz időkben, hogy ne hivatkozzam sajtóetikára, számomra még súlyosabb, hogy pl. Ön hogy tudja összeegyeztetni ezt az egészet saját emberi méltóságával? Hol van az emberi morál?

– Szóval nem?

– Semmiképpen sem.«

Itt eltávoztak az iskolából.

Előzmény:

Péntek délután felhívtak a suliból, hogy szóljanak: miattam kereste a HírTv az iskolánk igazgatóját, mondván, valami információhoz jutottak velem kapcsolatban, azt szeretnék nála!! ellenőrizni…

Az igazgatónk már nem volt bent, így került sor a mai incidensre.

Mindannyiótokra szeretettel gondolok:

Nagy Emília”

2.

„ebben a pillanatban kaptam (az eredetileg a KLIK-nek küldött levelüket) , no komment:

»Tisztelt Sajtóosztály!

A Hír Televízió Híradója számára szeretnénk  interjút kérni a budapesti Leövey Klára Gimnázium egyik oktatójától, dr. Nagy Emília tanárnőtől illetve az iskola igazgatójától, Bánhegyesi Zoltán Úrtól.

Az interjú témája: úgy tudjuk, dr. Nagy Emília ellen csalás miatt vádat emeltek. Szeretnénk megkérdezni, igaz-e a vád, és pontosan mit tartalmaz a vádirat?

Segítségüket előre is köszönöm. 

Üdvözlettel: 

Juhász Annamária 

szerkesztő-riporter«

Nagy Emília”

 

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük