Meghívó gyermekvédelmi fórumra

meghivo-kep

A Hívatlanul Hálózat szakértők – szociológus, fejlesztőpedagógus, klinikai szakpszichológus, gyógypedagógus, szociális munkás – részvételével gyermekvédelmi fórumot hirdet.

Időpont: 2014. október 31. d.u. 5 óra
Helyszín: ELTE PPK, VII. kerület Budapest, Kazinczy utca 23-27. II. emelet 213-as terem.
Az esemény házigazdája: az MPT Gyermekérdekek Szakosztálya Korczak Munkabizottsága

A szakemberek a közönség részvételével „esetmegbeszélést” tartanak, azaz felmérik: milyen segítségre van szükségük a kollégáknak illetve a szülőknek, bemutatják, melyik szolgálat hogyan működik (avagy nem működik), milyen jó gyakorlatot, képzést vehetnénk át, hogyan változtathatunk.

A beszélgetést filmre vesszük és terjesztjük.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Részvételi szándékát kérjük a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze!

Facebook esemény

gyermek3

Szakértők:

Békés Anna
Középiskolai tanár, 9 éve fejlesztő pedagógus is. Tanulási nehézséggel küzdő középiskolásokkal is foglalkozik a kötelező óraszáma 25%-ában. Több osztályt vitt osztályfőnökként, most is van osztálya.

Herczog Mária
Szociológus, gyermekvédelemmel, gyermeki jogokkal, gyermek jóléttel és jólléttel foglalkozó kutató, egyetemi oktató. Az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának tagja 8. éve, a Család, gyermek, ifjúság Egyesület (www.csagyi.hu) és az Eurochild európai ernyőszervezet vezetője.

Kádár Imre
Szociális munkás, pszichiátriai betegek nappali ellátásában dolgozik. Családterápiás képzésen vesz részt, családterápiákon koterapeuta.

Szabó Anna
Értelmi fogyatékosok és látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógus. Dolgozott vak, gyengénlátó és halmozottan sérült gyerekekkel, valamint látássérült felnőttekkel elemi rehabilitációban.
Az idei tanévig utazótanárként az országot járta tanácsadási feladatkörrel.

Székács Eszter
Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat IX. tagintézményében (leánykori nevén: Ferencvárosi Nevelési Tanácsadóban) dolgozik 23 éve – az oktatás-, a szociális és az egészségügy Bermuda háromszögében. A Kincskereső pszichológus konzulense 16 éve.

Révész Magda
Fióka Gyermek- és Ifjúságjóléti Központ

Share

One thought on “Meghívó gyermekvédelmi fórumra

  1. Pingback: Meghívó gyermekvédelmi fórumra | Magyar Pedagógiai Társaság honlapja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük