Emberi Jogi Civil Évértékelő

EMBERI JOGOK VILÁGNAPJA GÖDÖRBEN

2013. december 10. (kedd) 18.00-tól éjfélig

Gödörklub, Central Passage, Király u. 8-10.

A Gödör Klub hagyományaihoz híven 2013-ban is megrendezi az Emberi Jogi Világnapi rendezvényét december 10-én, az Emberi Jogi Világnapon. A programok között szerepel kiállításmegnyitó, emberi jogi évértékelő, poetry slam és koncertek.

18.00-kor a Mindannyian érintettek vagyunk – Emberek a klímaváltozásban c. fotókiállítás megnyitójával kezdődik a program. A klímaváltozást egyszerre egyéni és országos szintű problémaként bemutató, ugyanakkor a folyamatot globális kontextusba helyező kiállítás szervezője a Védegylet Egyesület.

19.00-21.00 között a 2011 óta minden évben megrendezett Civil Évértékelő beszélgetésre kerül sor. A beszélgetés alatt szó lesz arról, hogy vajon mennyiben telt 2013 az esélyegyenlőség jegyében, legyen szó akár a kisebbségekről, a hajléktalan emberekről vagy a nőkről? Garantálja-e a tanulási jogot az új közoktatási törvény és korlátozza-e a választó jogot a választási regisztráció? Hogyan értékeljük emberi jogi szempontból a korlátlan idejű előzetes letartóztatást, a Terrorelhárítási Központ (TEK) titkos adatgyűjtését, vagy épp az Alaptörvényt? Ezekre és hasonló kérdésekre keresi a választ a kerekasztal moderátora, Bombera Krisztina és a meghívott civil szervezetek: TASZ, a Transparency International Magyarország, A Város Mindenkié Csoport (AVM), a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (Neki), az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, a Greenpeace és a Hívatlanul Csoport.

21.00-21.45 a poetry slam jegyében telik. Erdős Virág, Müller Péter Sziámi, Molnár Péter, Horváth Kristóf és Závada Péter slammelnek a gyűlöletbeszédről és az anti-diszkriminációról.

22.00 órától a terep a koncerteké. Először a nagymúltú Védegylet Blues Munkacsoportból alakult Véletlen Blues Band csap a húrok közé blues, rock és punk&roll témában. 23.00-tól pedig a civil ügyekben és emberi jogokban is aktív Korai Öröm ad akusztikus koncertet

A rendezvény minden programja ingyenes, hogy mindazok számára, akiknek fontos az emberi jogokért való kiállás a rendezvény egy jó alkalom legyen a találkozásra és a közös ünneplésre.

További információ: Hunyadi Réka: hunyadirek@gmail.com, +36 20 298 12 18

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük