Derűs jótékonysági vásár – szomorú apropóból

SZOCSOMA-vaasaar

 

Helyszín: Bálint Ház Budapest VI. kerület, Révay u. 16.

Időpont: 2014. december 6. 15 órától 19 óráig

Zenével, beszélgetésekkel tűzdelt programot és jótékonysági vásárt szervez a Bálint Ház és a Szociális Csomagküldő Mozgalom ( SZOCSOMA)


Az esemény a Mozgalom vitorlabontását támogatja. A pár hónapja megalakult informális szerveződés (Facebook csoport) aktív segítőket tömörít. A SZOCSOMA a legelesettebbek, legkirekesztettebbek a vidéki, szegregátumi létbe szorított roma családok megsegítésére jött létre. Alapítója: Kiss Anikó, képzőművész.
A csoport programja szélesebb spektrumú célokat tűz ki, mint pusztán a csomagküldés, amely már önmagában is bizalomépítő hatással lehet. Harcolunk a diszkrimináció ellen és oldjuk a szocializáció ártalmaiból eredő idegenség érzetet társadalmunk sztereotípiákkal kezelt rétegével kapcsolatban.

A rendezvényen többek között egyedi kézműves tárgyak, művészeti alkotások, kisplasztikák, régiségek (főleg kisebb dísztárgyak, például órák, fényképezőgépek), díszt- és ajándéktárgyak vásárolhatók.
A befolyt összeget a Szociális Csomagküldő Mozgalom a legszegényebb, az elegendő élelem, a megfelelő ruházat és tüzelő nélküli családok megsegítésére fordítja, felmérve az egyedi igényeket, hogy mindenhova a szükséges dolgok jussanak el. Semmi nem megy arctalanul, ember embernek segít közvetlen kapcsolódással, amelyhez a címeket a csoport aktivistái a szegregátumi helyszínen gyűjtik.

A vásár alatt zenél:

Kalapos Éva ének – Hermann Zoltán gitár – sanzonok
Balogh Guszti ének, gitár – roma népzene
Kovács Éva hegedű – Nagy Adrienn gitár klasszikus zene
Romano Glaszo – roma népzene

A vásárt megelőzően és a vásár napján is fogadunk adományokat, a fentebb felsorolt tárgyakon túl meleg ruhát, ágyneműt, tartós élelmiszert. Ez ügyben Kiss Anikót az annavarro52@gmail.com és Szarka Zoltánt a szarka.zoltan.erno@gmail.com e-mail címeken kereshetik.

Töltse velünk ezt a szombat délutánt, adományával, vásárlásával egyaránt segít! Együtt vagyunk, ismerkedünk, érvelünk a kitaszítottak mellett.

Ingyenes program.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük