Találkozó a szakszervezetekkel

Meghívó

A Hívatlanul Facebook-csoport, ahol az iskola ügyéért felelősséget érző, a jelenlegi oktatáspolitikát elutasító pedagógusok, szülők, illetve a témában érintett más szakemberek gyűltek össze, azt tapasztalta, hogy a szakszervezetek szerepének a megítélése határozottan megosztja a változást-kívánók, megoldást-keresők táborát. Ezért vetődött fel egy olyan találkozó – vitafórum, kerekasztal-beszélgetés – gondolata, ahol az érdeklődők találkozhatnak a szakszervezetek képviselőivel, mindenki mindenkinek felteheti a kérdéseit, sikerül tisztázni a vélt és valódi problémákat, félreértéseket. Célunk egymás álláspontjának kölcsönös megértése, és egy esetleges konstruktív együttműködés lehetőségének megteremtése.

Nem vállalkozunk arra, hogy mindenkit mindenkivel összebékítsünk, bárkit bocsánatkérésre ösztönözzünk, és nem szeretnénk, hogy a találkozó a kölcsönös vádaskodás színtere legyen. A szakszervezeteket természetes szövetségeseinknek tekintjük, s nem lehet véletlen, hogy a szakszervezetek tagjai közül többen is jelen vannak a Hívatlanul oldalán.

A társadalom, a közoktatás, a gyermekeink hosszútávú érdeke az, hogy kialakulhasson egy olyan közös értékeken alapuló minimumplatform, ahol együttműködésben tudjuk érvényesíteni – a gyermekek mindenek felett álló érdekét, amihez többek között hozzátartozik a pedagógusok jól-léte, a munkafeltételek és –körülmények, a szakmai és egyéb támogatások is. Elvárásunk, hogy az alapértelmezett kontextus ismét a szakmaiság legyen.

El szeretnénk jutni abba az állapotba, hogy van bizalmi tőkénk egymás felé, elhisszük, hogy ugyanarra megyünk – és elfogadjuk, hogy nem feltétlenül ugyanúgy. Arra törekszünk, hogy a folyamatos kommunikáció közegünkké váljon. Ezért szeretettel várunk minden érdeklődőt az ide vezető út első lépésének tekintett találkozónkon.

A három felkért szakszervezetnek köszönjük a maximális együttműködést, a beszélgetésen részt vesznek:

  • Galló Istvánné (Pedagógusok Szakszervezete)
  • Mendrey László, Tollner József (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete)
  • Somogyi László (Oktatási Vezetők Szakszervezete)

Időpont: 2013. december 3. kedd, 17.00 óra

Helyszín: Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola (1096 Budapest, Vendel utca 3.)

A részvételhez egy kérés tartozik: regisztráció (csak név, minket is segít a tervezésben)

Mindenkit szeretettel várunk!

Hívatlanok

Share

One thought on “Találkozó a szakszervezetekkel

  1. Nagyné Tokár Anikó

    Nem tudtam résztvenni az összejövetelen,de szeretnék hozzátok tartozni!
    Anikó

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük